Kycklingburgare med currycoleslaw
1 tim 10 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•
Lättgjorda kycklingburgare med koriander och ingefära får fint sällskap av en krämig coleslaw. Använd gärna spetskål när det är säsong.
Ingredienser
|
Kycklingfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Kruka malen koriander
|
1 |
|
Grön chilipeppar
|
1 |
|
Vattenkastanjer, ca 80 g
|
½ burk |
|
Ägg
|
1 |
|
Riven färsk ingefära
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
| 1 tsk |
Coleslaw
|
Morot
|
1 |
|---|---|
|
Vitkål
|
150 g |
|
Rödlök
|
½ |
| 150 g | |
|
Mango chutney
|
½ dl |
|
Curry
|
1½ tsk |
Tillbehör
|
Ljust bröd
|
8 skivor |
|---|---|
|
Mango
|
1 |
|
Salladsblad
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
582 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,3 g |
| Protein: | 27,7 % | 39,6 g |
| Fett: | 26,5 % | 17,4 g |
| Kolhydrater: | 45,8 % | 65,7 g |