Kycklingbuljong

1 tim 10 min
Arbetstid: 25 min
Frysbar
Kycklingbuljong

Av skrovet från ugnsgrillad kyckling gör du lätt matig och smakrik buljong. Förvara buljongen i kylen och använd den till exempel som bas i en mustig soppa.

Ingredienser

Ugnsstekta citron- kycklingar
skrovet av 2
Salt per liter vatten
1 tsk
Gul lök
1
Morot
1
Svartpepparkorn
5

Gör så här

  • Dela kycklingskroven i bitar och lägg i en kastrull. Häll på vatten så att det knappt täcker och salta.
  • Skala och dela lök och morot i bitar. Lägg ner lök, morot och pepparkorn i kastrullen. Koka på medelvärme ca 45 min.
  • Sila och låt buljongen svalna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per liter

Energi:

2071 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per liter
Fiber: - 1,6 g
Protein: 42,5 % 216,7 g
Fett: 56,5 % 132,2 g
Kolhydrater: 1 % 5,3 g
https://www.arla.se/recept/kycklingbuljong/