Kycklingben i ugn

1 tim Huvudrätt
Kycklingben i ugn

Det är smidigt att tillaga kycklingben i ugn. Vi låter kycklingen samsas med rotfrukter på plåten så är hela middagen klar på samma gång! Kycklingen är smaksatt med vitlök, timjan och curry. Den serveras sedan med en smaksatt crème fraiche och lite späda spenatblad. Vardagsmat när den är som bäst!

Ingredienser

Japansk soja
1 dl
Chilisås
½ dl
Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Torkad timjan
1 tsk
Curry
1 tsk
Färsk oregano
½ kruka
Kycklingben
900 g
Potatis
900 g
Morot
500 g
Salt och svartpeppar

Till servering:

Babyspenat
100 g
Arla Köket® Lätt crème fraiche franska örter
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Blanda ihop soja, chilisås, smör- & rapsolja, finriven vitlök, timjan, curry och hackad oregano i en bunke.
  • Vänd ner kycklingen och blanda noga så allt får marinad på sig.
  • Skär potatisen i klyftor. Skala och skär morot i bitar. Lägg i en smord långpanna. Salta och peppra.
  • Lägg även kycklingen på plåten. Klicka över den marinad som ev blivit över.
  • Tillaga mitt i ugnen 30-35 min. Innertemperaturen ska vara 82° intill benet på kycklingen.
  • Servera kycklingben, potatis och morötter med spenat och smaksatt crème fraiche.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

647 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,6 g
Protein: 23,7 % 37,8 g
Fett: 43,7 % 32 g
Kolhydrater: 32,6 % 51,9 g
https://www.arla.se/recept/kycklingben-i-ugn/