Kycklingben i ugn
1 tim
Huvudrätt
•
&format=webp)
Det är smidigt att tillaga kycklingben i ugn. Vi låter kycklingen samsas med rotfrukter på plåten så är hela middagen klar på samma gång! Kycklingen är smaksatt med vitlök, timjan och curry. Den serveras sedan med en smaksatt crème fraiche och lite späda spenatblad. Vardagsmat när den är som bäst!
Ingredienser
Japansk soja
|
1 dl |
---|---|
Chilisås
|
½ dl |
Arla Köket® Smör- & rapsolja
|
2 msk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Curry
|
1 tsk |
Färsk oregano
|
½ kruka |
Kycklingben
|
900 g |
Potatis
|
900 g |
Morot
|
500 g |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Babyspenat
|
100 g |
---|---|
Arla Köket® Lätt crème fraiche franska örter
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
647 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,6 g |
Protein: | 23,7 % | 37,8 g |
Fett: | 43,7 % | 32 g |
Kolhydrater: | 32,6 % | 51,9 g |

