Edsbackas premiärkyckling

Edsbackas premiärkyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(29 st)

Den här kycklingen stod på menyn när Edsbacka Krog öppnade 1983.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sås:

  • 1 gul lök
  • ½ gurka
  • 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl hackade örtkryddor t ex persilja, körvel, dragon salt och peppar

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingen med smör-&rapsolja, salta och peppra. Stek i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Pensla ett par gånger under stekningen. Skala och hacka löken fint. Skär gurkan i små tärningar. Fräs löken i smör-&rapsolja. Tillsätt tomatpuré, buljong, vin och grädde. Koka utan lock 15 min. Rör ut mjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Lägg i gurkan och koka 3 min. Tillsätt hackade örter och smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 53 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag