Kyckling med majs och potatis

Kyckling med majs och potatis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

En smart allt på en plåt-rätt med ugnsbakad citronkyckling, söt majs, krispiga potatishalvor och en klick crème fraiche.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 750 g delikatesspotatis
  • 2 majskolvar
  • 1 dl hackad färsk koriander

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingklubborna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ½ tsk salt, peppar, citronskal och vitlöksklyfta med 1 msk smör-&rapsolja. Fördela blandningen på kycklingklubborna. Dela potatisen i halvor och majskolvarna i bitar. Lägg dem på plåten runt om kycklingen. Pensla resten av smör-&rapsolja över potatisen och strö över ½ tsk salt. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min. Strö över koriander och servera med crème fraiche.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 675 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa: