Sticky chicken
2 tim
•
Sticky chicken är en smakrik kycklingrätt som är populär i många olika kök runt om i världen. Namnet "sticky chicken" syftar på den klibbiga och välsmakande såsen som kycklingen är täckt med. Toppa med rostade sesamfrön och salladslök. Servera gärna sticky chicken med limesyrlig gurka och jasminris.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
Marinerad kyckling:
Kycklinglårfilé
|
450 g |
---|---|
Japansk soja
|
2 msk |
Honung
|
2 msk |
2 msk | |
Sambal oelek
|
1 msk |
Vitlökspulver
|
2 tsk |
Sticky sauce:
Vitlöksklyftor, finriven
|
2 |
---|---|
Färsk ingefära
|
50 g |
Farinsocker
|
2 msk |
Vatten
|
2 msk |
Tomatketchup
|
2 msk |
Honung
|
2 msk |
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
Sesamolja
|
2 msk |
Panering och fritering:
Potatismjöl
|
2 dl |
---|---|
Chili flakes
|
1 msk |
Vitlökspulver
|
1 msk |
Paprikapulver
|
1 msk |
Bakpulver
|
2 tsk |
Salt
|
2 tsk |
Frityrolja, till fritering
|
1 liter |
Garnering:
Rostade sesamfrön
|
½ dl |
---|---|
Salladslök
|
1 knippe |
Till servering:
Gurka
|
1 |
---|---|
Färsk röd chili
|
1 |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Jasminris
|
3½ dl |