Kyckling med rostad rödkål

Kyckling med rostad rödkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(51 st)

Kyckling i ugn med rödkål - allt på en plåt. Kålens lite söta smak förstärks när den rostas i ugnen. Gott tillsammans med ris eller potatismos

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär kålen i grova bitar. Skala och klyfta löken. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med hälften av saltet och hälften av smör-&rapsoljan. Tillaga i mitten av ugnen 15–20 min. Banka ut filéerna något, salta och stek dem i resterande smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Ställ kycklingen åt sidan. Häll grädde, fond och citronskal i pannan. Koka ihop såsen ca 3 min. Ringla balsamicokräm över kål och lök. Skär kycklingen i bitar. Servera med såsen och de rostade grönsakerna.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem