Kyckling med medelhavssmak

Kyckling med medelhavssmak

Betyg

(63 st)

Soltorkade tomater, oliver och vitlök gör kycklingen sällskap.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 port

  • 2500 g kycklingbröstfilé
  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 750 g körsbärstomater
  • 3 knippen rucola
  • 3 dl svarta oliver

Sås:

  • 300 g soltorkade tomater i olja
  • 12 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 6 vitlöksklyftor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kycklingen svalna och skär i skivor. Lägg ut kycklingen på ett stort fat. Krydda med salt och peppar. Dela körsbärstomater i halvor och grovhacka rucola. Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och rör i crème fraiche och vitlök. Klicka hälften av såsen över kycklingen och servera resten till. Strö tomater och rucola över kycklingen tillsammans med oliver.

Tips:

Kyckling bröstfilé kan bytas ut mot kyckling lårfilé.
Rucola kan bytas ut mot färsk basilika.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem