Kyckling med medelhavssmak

Kyckling med medelhavssmak

Betyg

(306 st)

Soltorkade tomater, oliver och vitlök gör kycklingen sällskap.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 g kycklingbröstfilé
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 knippe rucola
  • 1 dl svarta oliver med kärnor

Sås:

  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 4 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kycklingen svalna och skär i skivor. Lägg ut kycklingen på ett stort fat. Krydda med salt och peppar. Dela körsbärstomater i halvor och grovhacka rucola. Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och rör i crème fraiche och vitlök. Klicka hälften av såsen över kycklingen och servera resten till. Strö tomater och rucola över kycklingen tillsammans med oliver.

Tips:

Kycklingfilé kan bytas mot kycklinglårfilé. Rucolan kan bytas mot färsk basilika.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem