Kyckling med medelhavssmak

Kyckling med medelhavssmak

40 min Buffé Huvudrätt
Soltorkade tomater, oliver och vitlök gör kycklingen sällskap.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 10-12 min.
  • Låt kycklingen svalna och skär i skivor. Lägg ut kycklingen på ett stort fat. Salta och peppra.
  • Dela körsbärstomater i halvor och grovhacka rucola. Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och rör i crème fraiche och vitlök.
  • Klicka hälften av såsen över kycklingen och servera resten till.
  • Strö tomater, rucola och oliver över kycklingen.
Klart!
Tips:

Kycklingfilé kan bytas mot kycklinglårfilé. Rucolan kan bytas mot färsk basilika.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
800 g
2 msk
Salt
2 tsk
Svartpeppar
2 krm
Körsbärstomater
250 g
Rucola
1 knippe
Svarta oliver med kärnor
1 dl
Sås:
Soltorkade tomater i olja
100 g
4 dl
Vitlöksklyftor, hackade
2