Kyckling med kokospesto

Kyckling med kokospesto

20 min
Huvudrätt
Italien möter Afrika i en blandning av kokos och pinjenötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-kokospesto/

Gör så här

  • Blanda salt, peppar och kokos på en tallrik. Vänd kycklingfiléerna i blandningen. Bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna.
  • Vispa ihop kokosmjölk, smulad buljongtärning och pesto i en traktörpanna. Lägg ner kycklingen i såsen och låt den koka under lock ca 10 min.
  • Strö över basilika. Servera med limeklyftor och kokt ris blandat med grönsaker.
Klart!
Energi:

545 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1
Kokosflingor
½ dl
Lätt kokosmjölk
2½ dl
Hönsbuljong
½ tärning
Pesto
2 msk
Grovt hackad färsk basilika
2 msk