Kyckling med kokospesto

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Kyckling med kokospesto

Italien möter Afrika i en blandning av kokos och pinjenötter.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1
Kokosflingor
½ dl
Lätt kokosmjölk
2½ dl
Hönsbuljong
½ tärning
Pesto
2 msk
Grovt hackad färsk basilika
2 msk

Gör så här

  • Blanda salt, peppar och kokos på en tallrik. Vänd kycklingfiléerna i blandningen. Bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna.
  • Vispa ihop kokosmjölk, smulad buljongtärning och pesto i en traktörpanna. Lägg ner kycklingen i såsen och låt den koka under lock ca 10 min.
  • Strö över basilika. Servera med limeklyftor och kokt ris blandat med grönsaker.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

245 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,6 g
Protein: 50,5 % 30,4 g
Fett: 45,2 % 12,5 g
Kolhydrater: 4,3 % 2,6 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-kokospesto/