Kyckling med dukkah och rostade rotfrukter
Matlåda
•
Dukkah är en kryddig egyptisk nöt- och fröblandning med koriander. Gör en stor sats och ha på jobbet – perfekt att strössla på sallader, KESO® Cottage cheese-mackor eller äggrätter.
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 krm |
| 1 msk | |
|
Citron
|
½ |
|
Harissa
|
1 tsk |
Dukkah:
|
Chili flakes
|
2 tsk |
|---|---|
|
Sesamfrön
|
2 msk |
|
Pumpakärnor
|
2 msk |
|
Hackde hasselnötter
|
4 msk |
|
Hackd sötmandel
|
4 msk |
|
Korianderfrön
|
2 tsk |
|
Salt
|
2 krm |
|
Blandade rotfrukter, t ex potatis, jordärtskockor, morötter
|
1 kg |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk | |
| 150 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Spara dukkah strösslet som blir över i en burk med lock.
Näringsvärden, per port
Energi:
496 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 12,6 g |
| Protein: | 31 % | 37,8 g |
| Fett: | 52,4 % | 29,4 g |
| Kolhydrater: | 16,6 % | 20,2 g |