Kyckling med dill och gräslök

Kyckling med dill och gräslök

Betyg

(51 st)

En ny fräsch kycklingrätt med pigg smakbrytning mellan dill, gräslök, citron och honung.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • ½ tärningar hönsbuljong
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • strimlat skal och pressad saft av ½ citroner
  • 2 msk hackad färsk dill
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 750 g potatis
  • 1 stor purjolök, ca 300 g

Gör så här:

Gör så här:

Salta och peppra kycklingen. Bryn den i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda crème fraiche, vatten, buljongtärning, soja, honung och citronsaft i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min. Strö över citronskal, dill och gräslök.

Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Skölj och dela purjolöken i bitar, ca 5 cm långa. Koka dem i lättsaltat vatten 3-5 min. Servera kycklingen med potatis och åurjolök.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem