Kyckling med dill och gräslök

Kyckling med dill och gräslök

30 min Huvudrätt
En fräsch kycklingrätt med pigg smakbrytning mellan dill, gräslök, citron och honung.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-dill-och-graslok/

Gör så här

  • Skär kycklingfiléerna i biter på längden. Salta, peppra och bryn dem i smör i en stekpanna.
  • Blanda crème fraiche, vatten, buljongtärning, soja, honung och citronsaft i en traktörpanna.
  • Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min. Strö över citronskal, dill och gräslök.
  • Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  • Skölj och dela purjolöken i bitar, ca 5 cm långa. Koka dem i lättsaltat vatten 3-5 min.
  • Servera kycklingen med potatis och purjolök.
Klart!
Energi:

425 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Svenskt Smör från Arla®
1 msk
2 dl
Vatten
1 dl
Hönsbuljong
½ tärning
Soja
1 tsk
Honung
1 msk
Citron
strimlat skal och pressad saft av ½
Hackad färsk dill
2 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Potatis
750 g
Stor purjolök, ca 300 g
1