Kyckling med belugalinser och granatäppelkärnor
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Servera nystekt kyckling med de här smakrika linserna som för tankarna till mellanöstern. Blanda ner ruccola eller bladspenat i linserna för mer salladskänsla.
Ingredienser
Kyckling:
|
Kycklinglår
|
900 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Flytande honung eller dadelsirap
|
2 msk |
Linser:
|
Belugalinser
|
2 dl |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
| 1 msk | |
|
Färska plommon
|
100 g |
Tillbehör:
|
Granatäpple
|
1 |
|---|---|
|
Färsk mynta
|
1 kruka |
| 2 dl |
Gör så här
Kyckling:
Linser:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
723 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,2 g |
| Protein: | 31,8 % | 56,6 g |
| Fett: | 48 % | 39,2 g |
| Kolhydrater: | 20,2 % | 36 g |