Kyckling med belugalinser och granatäppelkärnor

45 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Lunch Middag
Kyckling med belugalinser och granatäppelkärnor

Servera nystekt kyckling med de här smakrika linserna som för tankarna till mellanöstern. Blanda ner ruccola eller bladspenat i linserna för mer salladskänsla.

Ingredienser

Kyckling:

Kycklinglår
900 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Flytande honung eller dadelsirap
2 msk

Linser:

Belugalinser
2 dl
Rödlök
1
1 msk
Färska plommon
100 g

Tillbehör:

Granatäpple
1
Färsk mynta
1 kruka
2 dl

Gör så här

Kyckling:

  • Sätt ugnen på 200° eller på 180° varmluft.
  • Lägg kycklinglåren på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Stek kycklingen i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Ta ut kycklingen och pensla med honung. Stek ytterligare ca 5 min.

Linser:

  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och skär rödlöken i klyftor. Fräs dem i smör i en stekpanna.
  • Kärna ur och skär plommonen i bitar. Rör ner plommon och linser i stekpannan och låt allt bli varmt.

Servering:

  • Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Hacka myntan.
  • Blanda hälften av granatäppelkärnorna och myntan med matyoghurten.
  • Servera kycklingen med linserna och yoghurten. Strö över resten av myntan och granatäppelkärnorna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

723 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 13,2 g
Protein: 31,8 % 56,6 g
Fett: 48 % 39,2 g
Kolhydrater: 20,2 % 36 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-belugalinser-och-granatappelkarnor/