Baconlindad kycklingfilé

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Baconlindad kycklingfilé

Kycklingfilé lindad i bacon med smak av rosmarin och aromatiskt kryddsmör. Den här festliga rätten passar bra både som vardagsmat och till kalas.

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
4
Rosmarinkvistar
4
Bacon
8 skivor
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Cocktailtomater
250 g
Salladslök
1 knippe

Kryddsmör:

100 g
Citron
rivet skal av 1
Svartpeppar
½ tsk

Gör så här

  • Börja med kryddsmöret. Bryn smöret, låt kallna så att smöret stelnar. Tillsätt citronskal och peppar, rör ihop och spritsa smörtoppar. Kan förberedas och förvaras i frysen.
  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Lägg en kvist rosmarin på varje kycklingfilé, salta och peppra. Linda in kycklingfiléerna i 2 skivor bacon.
  • Bryn kycklingfiléerna i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med tomaterna och salladslöken.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kryddsmöret och t ex ugnspotatis.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

550 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,8 g
Protein: 30,4 % 41,2 g
Fett: 65,2 % 40,5 g
Kolhydrater: 4,4 % 6 g
https://www.arla.se/recept/baconlindad-kycklingfile/