Kyckling med äpple och skinka

Kyckling med äpple och skinka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Äpplen och rökt skinka ger fin kontrast till kycklingen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Bryn kycklingen i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg på lock och låt kycklingen eftersteka i 20-25 min. Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. Strimla skinka och purjolök. Fräs äpple, skinka och purjolök i smör i en traktörpanna. Häll på grädden. Smaka av med salt och peppar. Lägg över kycklingen utan sky i äppelsåsen och låt puttra ca 5 min. Garnera med färsk timjan eller persilja.

Tips:

Skinkan kan bytas ut mot magert rökt fläsk och timjan mot persilja.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag