Kyckling Marengo
50 min
Huvudrätt
Lunch
Går att frysa
•
Kyckling Marengo är en underbart mustig gryta. Den består av kycklinglår, champinjoner och steklök som får puttra länge på spisen tillsammans med buljong, tomater och vispgrädde. Servera grytan med potatis eller ris. En perfekt rätt att bjuda på när man är sugen på något riktigt krämigt och mustigt. Rätten sägs ha fått sitt namn efter kejsaren Napoleon efter slaget vid Marengo på 1800-talet.
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
Champinjoner
|
250 g |
---|---|
Pärllökar
|
250 g |
Vitlöksklyftor
|
4 |
4 msk | |
Kycklinglårfilé med skinn
|
450 g |
Alkoholfritt vitt vin
|
1 dl |
Vatten
|
4 dl |
Kycklingbuljong
|
2 tärningar |
Konserverade hela tomater, gärna San Marzano
|
400 g |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Dijonsenap
|
1 msk |
2 dl | |
Soja
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
|
Babyspenat
|
100 g |
Bladpersilja
|
1 knippe |
Till servering:
Potatis eller 3.5 dl ris
|
900 g |
---|