Kyckling i tomatsås

40 min Lunch Middag
Kyckling i tomatsås

Stekt kycklingfilé i en krämig tomatsås är en god middag att slänga ihop till vardags. Servera förslagsvis tillsammans med en pärlcouscoussallad med smaker från rucola, pinjenötter, päron, vitost och basilika. Mums!

Nytt

Ingredienser

Kycklingbröst
600 g
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Konserverade körsbärstomater
400 g
1 dl

Couscoussallad:

Pärlcouscous
4 dl
Päron
2
150 g
Rucola
65 g
Rostade pinjenötter
50 g
Olivolja
1 tsk
Citron, finrivet skal
1
Flingsalt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 tsk
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.

Kyckling i tomatsås:

  • Putsa kycklingfiléerna vid behov och skär varje filé i 2–3 bitar. Krydda med salt och peppar.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Stek kycklingen gyllene runt om. Tillsätt lök, vitlök, timjan och rosmarin. Stek på medelvärme ca 5 min.
  • Tillsätt tomaterna. Låt allt sjuda under lock ca 5 min. Rör ner grädden och låt såsen bli krämig.

Couscoussallad:

  • Skölj päronen och skär dem i små kuber. Smula vitosten. Blanda i en stor skål med rucola, pinjenötter, olivolja och citronskal.
  • Vänd ner couscousen. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilikan och rör ner den precis före servering.
  • Servera couscoussalladen till kyckling i tomatsås.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

605 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 7,1 g
Protein: 49,7 g
Kolhydrater: 35,7 g
Fett: 29,2 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-i-tomatsas/