Kyckling i tomatsås
40 min
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Stekt kycklingfilé i en krämig tomatsås är en god middag att slänga ihop till vardags. Servera förslagsvis tillsammans med en pärlcouscoussallad med smaker från rucola, pinjenötter, päron, vitost och basilika. Mums!
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
---|---|
Flingsalt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Olivolja
|
2 msk |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
1 dl |
Couscoussallad:
Pärlcouscous
|
4 dl |
---|---|
Päron
|
2 |
150 g | |
Rucola
|
65 g |
Rostade pinjenötter
|
50 g |
Olivolja
|
1 tsk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Flingsalt
|
1 tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Kyckling i tomatsås:
Couscoussallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
605 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,1 g |
Protein: | 33,4 % | 49,7 g |
Fett: | 42,6 % | 29,2 g |
Kolhydrater: | 24 % | 35,7 g |

