Kyckling i tomatsås

40 min Lunch Middag
Kyckling i tomatsås

Stekt kycklingfilé i en krämig tomatsås är en god middag att slänga ihop till vardags. Servera förslagsvis tillsammans med en pärlcouscoussallad med smaker från rucola, pinjenötter, päron, vitost och basilika. Mums!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Konserverade körsbärstomater
400 g
1 dl

Couscoussallad:

Pärlcouscous
4 dl
Päron
2
150 g
Rucola
65 g
Rostade pinjenötter
50 g
Olivolja
1 tsk
Citron, finrivet skal
1
Flingsalt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 tsk
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.

Kyckling i tomatsås:

  • Putsa kycklingbröstfiléerna vid behov och skär varje filé i 2–3 bitar. Krydda med salt och peppar.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Stek kycklingen gyllene runt om. Tillsätt lök, vitlök, timjan och rosmarin. Stek på medelvärme ca 5 min.
  • Tillsätt tomaterna. Låt allt sjuda under lock ca 5 min. Rör ner grädden och låt såsen bli krämig.

Couscoussallad:

  • Skölj päronen och skär dem i små kuber. Smula vitosten. Blanda i en stor skål med rucola, pinjenötter, olivolja och citronskal.
  • Vänd ner couscousen. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilikan och rör ner den precis före servering.
  • Servera couscoussalladen till kyckling i tomatsås.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

605 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,1 g
Protein: 33,4 % 49,7 g
Fett: 42,6 % 29,2 g
Kolhydrater: 24 % 35,7 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-i-tomatsas/