Kyckling i tomatsås
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Stekt kycklingfilé i en krämig tomatsås är en god middag att slänga ihop till vardags. Servera förslagsvis tillsammans med en pärlcouscoussallad med smaker från rucola, pinjenötter, päron, vitost och basilika. Mums!
Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
| 1 dl |
Couscoussallad:
|
Pärlcouscous
|
4 dl |
|---|---|
|
Päron
|
2 |
| 150 g | |
|
Rucola
|
65 g |
|
Rostade pinjenötter
|
50 g |
|
Olivolja
|
1 tsk |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Kyckling i tomatsås:
Couscoussallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
605 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,1 g |
| Protein: | 33,4 % | 49,7 g |
| Fett: | 42,6 % | 29,2 g |
| Kolhydrater: | 24 % | 35,7 g |