Ost med nöt- och fruktmüsli

15 min Buffé Efterrätt Förrätt
Ost med nöt- och fruktmüsli

Ost på nytt sätt, i form av en liten men naggande god aptitretare. En perfekt förrätt där ostens konsistens och sälta passar ljuvligt till den söta honungen och de knapriga nötterna.

Ingredienser

Mandel
½ dl
Hasselnötter
½ dl
Torkade aprikoser
5
Havregryn
1 dl
Russin
½ dl
Salt
½ krm
Rapsolja
1 msk
Flytande honung
1 msk

Till servering:

100 g
Sirap med rödvinssmak
1 msk

Gör så här

  • Hacka mandeln och nötterna grovt. Strimla aprikoserna. Blanda alla ingredienser till müslin väl.
  • Rosta müslin i en torr, varm stekpanna tills den är knaprig och har fått färg.
  • Servera müslin med osten och ringla över rödvinssirapen.
  • Garnera gärna med färsk mynta.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kvibille-svecia-med-not--och-fruktmusli/