Kungens tårta

Kungens tårta

Betyg

(64 st)

God tårta i all sin enkelhet. Mandelbotten med kräm av grädde och smör, toppad med vispgrädde och mandelsplitter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Mandelbotten:

  • 4 äggvitor
  • 125 g malda mandel
  • 1½ dl strösocker

Kräm:

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Mandelbotten: Sätt ugnen på 175°. Vispa vitorna till ett fast skum. Blanda mandel och socker och vänd ner i vitorna. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Kräm: Blanda ingredienserna till krämen i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat. Låt kallna. Bred krämen över tårtbotten. Garnering: Vispa grädden till ett fast skum. Häll den i en sprits- eller plastpåse och klipp ett hål i ena hörnet. Spritsa grädden i toppar på tårtan. Strö över mandelspån.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem