Kung pao chicken
40 min
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Kung pao chicken är en kryddig och smakrik rätt med ursprung från Sichuanprovinsen i Kina. Här kombineras saftig kyckling med krispiga grönsaker, jordnötter och en fyllig sås med sälta, syra och en hint av sötma. Servera i krispiga salladsblad med fluffigt ris – en perfekt vardagsmiddag med smak av Kina.
Nytt
Ingredienser
Kung pao chicken:
Kycklinglårfilé
|
450 g |
---|---|
Potatismjöl
|
1 tsk |
Kinesisk soja
|
2 msk |
Balsamvinäger eller Chinkiang (kinesisk vinäger)
|
2 msk |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Färsk ingefära
|
50 g |
Morötter
|
3 |
Salladslök
|
1 knippe |
1 tsk | |
Sichuanpeppar, mortlad
|
2 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Torrostade jordnötter
|
½ dl |
Sås:
Kinesisk soja
|
2 msk |
---|---|
Balsamvinäger eller Chinkiang (kinesisk vinäger)
|
2 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Strösocker
|
½ msk |
Till servering:
Jasminris
|
3½ dl |
---|---|
Gemsallad
|
2 |
Gör så här
Kung pao chicken:
Sås:
Näringsvärden, per port
Energi:
550 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 5 g |
Protein: | 33,3 g |
Kolhydrater: | 71,6 g |
Fett: | 14 g |

