Kung pao chicken
                                
                                     40 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Kung pao chicken är en kryddig och smakrik rätt med ursprung från Sichuanprovinsen i Kina. Här kombineras saftig kyckling med krispiga grönsaker, jordnötter och en fyllig sås med sälta, syra och en hint av sötma. Servera i krispiga salladsblad med fluffigt ris – en perfekt vardagsmiddag med smak av Kina.
Ingredienser
Kung pao chicken:
| 
                                            
                                                Kycklinglårfilé
                                            
                                     | 450 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Potatismjöl
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Kinesisk soja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Balsamvinäger eller Chinkiang (kinesisk vinäger)
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 3 | 
| 
                                            
                                                Färsk ingefära
                                            
                                     | 50 g | 
| 
                                            
                                                Morötter
                                            
                                     | 3 | 
| 
                                            
                                                Salladslök
                                            
                                     | 1 knippe | 
| 1 tsk | |
| 
                                            
                                                Sichuanpeppar, mortlad
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Chili flakes
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Torrostade jordnötter
                                            
                                     | ½ dl | 
Sås:
| 
                                            
                                                Kinesisk soja
                                            
                                     | 2 msk | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Balsamvinäger eller Chinkiang (kinesisk vinäger)
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Sesamolja
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | ½ msk | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Jasminris
                                            
                                     | 3½ dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Gemsallad
                                            
                                     | 2 | 
Gör så här
Kung pao chicken:
Sås:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
550 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g | 
| Protein: | 24,6 % | 33,3 g | 
| Fett: | 22,5 % | 14 g | 
| Kolhydrater: | 52,9 % | 71,6 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    