Kung pao chicken
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kung pao chicken är en kryddig och smakrik rätt med ursprung från Sichuanprovinsen i Kina. Här kombineras saftig kyckling med krispiga grönsaker, jordnötter och en fyllig sås med sälta, syra och en hint av sötma. Servera i krispiga salladsblad med fluffigt ris – en perfekt vardagsmiddag med smak av Kina.
Ingredienser
Kung pao chicken:
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|---|---|
|
Potatismjöl
|
1 tsk |
|
Kinesisk soja
|
2 msk |
|
Balsamvinäger eller Chinkiang (kinesisk vinäger)
|
2 msk |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Färsk ingefära
|
50 g |
|
Morötter
|
3 |
|
Salladslök
|
1 knippe |
| 1 tsk | |
|
Sichuanpeppar, mortlad
|
2 tsk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Torrostade jordnötter
|
½ dl |
Sås:
|
Kinesisk soja
|
2 msk |
|---|---|
|
Balsamvinäger eller Chinkiang (kinesisk vinäger)
|
2 msk |
|
Sesamolja
|
1 msk |
|
Strösocker
|
½ msk |
Till servering:
|
Jasminris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Gemsallad
|
2 |
Gör så här
Kung pao chicken:
Sås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
550 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 24,6 % | 33,3 g |
| Fett: | 22,5 % | 14 g |
| Kolhydrater: | 52,9 % | 71,6 g |