Nudelwok
Nytt

Nudelwok

30 min
Huvudrätt
Denna nudelwok innehåller massa spänstiga grönsaker, kyckling och cashewnötter. Woken blir härligt krämig med en woksås gjord på hoisinsås, sesamolja, soja, lime och grädde. Servera nudelwoken när den är alldeles nylagad. Toppa med färsk koriander och njut!
https://www.arla.se/recept/nudelwok/

Gör så här

  • Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i nudlarna och sjud ett par minuter tills de är mjuka men fortfarande spänstiga. Häll av och kyl i kallt vatten.
  • Gör nudelsåsen: Strimla chili. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en skål och tillsätt övriga ingredienser.
  • Strimla kycklingen. Skär broccolin i långa buketter så du får med stammen. Skiva salladslöken. Skölj böngroddarna noga.
  • Hetta upp hälften av rapsoljan i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kycklingen tills den är genomstekt. Lägg över på ett fat.
  • Hetta upp resterande olja. Stek broccoli, salladslök, böngroddar och sojabönor ca 2 min.
  • Häll på nudelsåsen. Koka upp och vänd ner nudlar och kyckling.
  • Toppa med hackad koriander och nötter. Servera direkt.
Klart!
Energi:

829 kcal

Fiber: 10,3 g
Protein: 45,3 g
Kolhydrater: 59,1 g
Fett: 45,8 g

Ingredienser

Äggnudlar
250 g
Kycklinglårfilé
450 g
Broccoli
250 g
Salladslök
1 knippe
Böngroddar
180 g
Sojabönor
200 g
Rapsolja, till stekning
3 msk
Nudelsås:
Färsk röd chili
1
Färsk ingefära
25 g
Vitlöksklyftor
2
1 dl
Hoisinsås
1 dl
Japansk soja
½ dl
Sesamolja
2 msk
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Till servering:
Färsk koriander
1 kruka
Grovhackade cashewnötter
50 g