Kryddstekta räkor med soja- och chilidip

Kryddstekta räkor med soja- och chilidip

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(33 st)

Stekta, stora räkor med annorlunda och god smak av vitlök, chili och lime. Den goda dippen är pricken över i.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 12 stora räkor med skal
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 1 färsk röd chili
  • 1 kanelstång
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 5 grovkrossade kryddpepparkorn
  • 1 plommontomat
  • pressad saft av 2 lime
  • salt och peppar
  • 4 kvistar bladpersilja

Soja- och chilidip:

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skiva vitlöken tunt. Värm olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa någon minut. Skiva chilin tunt. Lägg i räkor, chili med kärnor, kanelstång, nejlikor och kryddpeppar i kastrullen. Rör om och stek ca 1 min. Skär tomaten i små bitar. Lägg i tomatbitar och häll på limesaft. Låt koka ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och strö över. Blanda crème fraiche, majonnäs, soja och sambal oelek. Smaka av med salt. Servera dippen till jätteräkorna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem