Kryddstekta räkor med soja- och chilidip

20 min Förrätt
Kryddstekta räkor med soja- och chilidip

Stekta, stora räkor med annorlunda och god smak av vitlök, chili och lime. Den goda dippen är pricken över i.

Ingredienser

Stora räkor med skal
12
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
½ dl
Färsk röd chili
1
Kanelstång
1
Hela kryddnejlikor
5
Grovkrossade kryddpepparkorn
5
Plommontomat
1
Lime, pressad saft
2
Salt och peppar
Bladpersilja
4 kvistar

Soja- och chilidip:

2 dl
Majonnäs
2 msk
Japansk soja
2 msk
Sambal oelek
½ msk
Salt

Gör så här

  • Skala och skiva vitlöken tunt. Värm olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa någon minut.
  • Skiva chilin tunt.
  • Lägg i räkor, chili med kärnor, kanelstång, nejlikor och kryddpeppar i kastrullen. Rör om och stek ca 1 min.
  • Skär tomaten i små bitar. Lägg i tomatbitar och häll på limesaft. Låt koka ytterligare ca 1 min. Salta och peppra.
  • Hacka persilja och strö över.
  • Blanda crème fraiche, majonnäs, soja och sambal oelek. Smaka av med salt.
  • Servera dippen till jätteräkorna.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kryddstekta-jatterakor-med-soja--och-chilidip/