Kryddiga köttbullar med dippsås

Kryddiga köttbullar med dippsås

Betyg

(14 st)

Kryddigt goda köttbullar på fläskfärs, som är extra bra att använda när man vill lyfta fram starka, pikanta smaker. Koriander kan bytas mot mynta, basilika eller persilja.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 35 st

  • 400 g fläskfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 salladslökar
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 krm vitpeppar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla i 10 min. Finhacka vitlök, salladslök och koriander. Rör ner färs, ägg, vitlök, salladslök, salt och kryddor i ströbrödet. Blanda smeten väl. Forma små köttbullar. Stek dem runtom i smör i en stekpanna ca 5 min. Servera köttbullarna med crème fraiche.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 35 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem