Kryddiga köttbullar med dippsås

Kryddiga köttbullar med dippsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Kryddigt goda köttbullar på fläskfärs, som är extra bra att använda när man vill lyfta fram starka, pikanta smaker. Koriander kan bytas mot mynta, basilika eller persilja.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 35 st

  • 400 g fläskfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 salladslökar
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 krm vitpeppar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla i 10 min. Finhacka vitlök, salladslök och koriander. Rör ner färs, ägg, vitlök, salladslök, salt och kryddor i ströbrödet. Blanda smeten väl. Forma små köttbullar. Stek dem runtom i smör i en stekpanna ca 5 min. Servera köttbullarna med crème fraiche.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 35 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem