Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(73 st)

Lyxiga snittar med löjrom får sällskap av krämig smetana och krispig grönkål. De passar också bra som lättare förrätt. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skär varje brödskiva i 3 avlånga stavar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i ca 2 msk smör. Häll oljan i en kastrull. Plocka grönkålen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen med olja. Värm till 140° under försiktig omrörning. Grönkålen ska bli krispig. Ta upp och lägg grönkålen på hushållspapper, salta. Klicka smetanan på varje krutong och toppa med grönkål och löjrom. Klipp krasse över.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag