Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Betyg

(59 st)

Lyxiga snittar med löjrom får sällskap av krämig smetana och krispig grönkål. De passar också bra som lättare förrätt. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Gör så här:

Gör så här:

Skär varje brödskiva i 3 avlånga stavar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i ca 2 msk smör. Klicka ner resten av smöret i en kastrull. Plocka grönkålen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen med smör. Värm till 140° under försiktig omrörning. Grönkålen ska bli krispig. Ta upp och lägg grönkålen på hushållspapper, salta. Klicka smetanan på varje krutong och toppa med grönkål och löjrom. Klipp krasse över.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem