Krusbärspaj med pistage

2 tim
Arbetstid: 45 min
Frysbar
Krusbärspaj med pistage

Gör vår godaste krusbärspaj med pistagenötter i skalet. Krusbär är ett av sommarens lite bortglömda bär vilket är synd, för de är så fantastiskt goda.

Ingredienser

Pajdeg:

Skalade pistagenötter
1½ dl
Vetemjöl
2 dl
Strösocker
½ dl
100 g
Äggulor
2

Fyllning:

Strösocker
2½ dl
Krusbär
4 dl
Vetemjöl
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
3 dl
Ägg
2

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mixa nötterna i en matberedare till fina smulor. Ställ åt sidan.
  • Blanda mjöl, socker och smör i matberedaren. Tillsätt äggulor och nötter och kör till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min.
  • Blanda krusbär och socker. Låt dra i minst 15 min.
  • Rör ihop mjöl, vaniljsocker och salt. Tillsätt gräddfil, ägg och sist krusbären.
  • Häll fyllningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt krusbärspajen svalna. Servera med vaniljsås.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

365 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,9 % 6,2 g
Fett: 47,2 % 19,5 g
Kolhydrater: 45,9 % 41,3 g
https://www.arla.se/recept/krusbarspaj-med-pistage/