Krusbärspaj med pistage
2 tim
•
Arbetstid: 45 min
Efterrätt
Frysbar
•
Gör vår godaste krusbärspaj med pistagenötter i skalet. Krusbär är ett av sommarens lite bortglömda bär vilket är synd, för de är så fantastiskt goda.
Ingredienser
Pajdeg:
|
Skalade pistagenötter
|
1½ dl |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
| 100 g | |
|
Äggulor
|
2 |
Fyllning:
|
Strösocker
|
2½ dl |
|---|---|
|
Krusbär
|
4 dl |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
| 3 dl | |
|
Ägg
|
2 |
Till servering:
| 5 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
365 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 6,9 % | 6,2 g |
| Fett: | 47,2 % | 19,5 g |
| Kolhydrater: | 45,9 % | 41,3 g |