Krämiga köttbullar med paprika och chili

Krämiga köttbullar med paprika och chili

30 min Huvudrätt
Dessa köttbullar blir extra saftiga när de vänds i het paprika- och chilisås. God vardagsfavorit som du kan variera att servera med ris, couscous eller pasta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramiga-kottbullar-med-paprika-och-chili/

Gör så här

  • Börja med att koka riset.
  • Blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Låt svälla ca 5 min. Tillsätt salt och färs. Arbeta färsen smidig och forma till 12 köttbullar.
  • Stek dem runtom i smör i en stor stekpanna, ca 8 min. Rör försiktigt ner crème fraiche grädde, sjud 2-3 min.
  • Strö över persilja och servera med ris och sallad.
Klart!
Energi:

540 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 21 g

Ingredienser

1½ dl
Ströbröd
½ dl
Salt
1 tsk
Nötfärs
500 g
Svenskt Smör från Arla®
1 msk
Grovhackad färsk koriander
1 kruka
2 dl
Till servering:
Ris
4 port
Hackad färsk persilja
1 dl
Blandad grönsallad