Krämig nötkaka med apelsingrädde

Krämig nötkaka med apelsingrädde

45 min Mellanmål Efterrätt
Denna nötkaka är en himmelskt god kaka som gärna ska vara lite kladdig i mitten. Severa nötkakan med vispad grädde smaksatt med rivet apelsinskal.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramig-notkaka-med-apelsingradde/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop med smör-&rapsolja och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och hälften av kvargen.
  • Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grovhacka resten av nötterna och strö över smeten.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen 18–20 min. Låt svalna.
  • Vispa grädden och rör ner socker, resten av kvargen och apelsinskal. Servera apelsingrädden till kakan.
Klart!
Energi:

555 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Hasselnötter
3 dl
1 dl
Strösocker
2 dl
Ägg
3
250 g
Vetemjöl
2 dl
Salt
2 krm
Bakpulver
½ tsk
Till servering:
2 dl
Florsocker
1 dl
Apelsin
rivet skal av 1