Krämig nötkaka med apelsingrädde

Krämig nötkaka med apelsingrädde

Betyg

(159 st)

Denna nötkaka är en himmelskt god kaka som gärna ska vara lite kladdig i mitten. Severa nötkakan med vispad grädde smaksatt med rivet apelsinskal.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop med smör-&rapsolja och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och hälften av kvargen. Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grovhacka resten av nötterna och strö över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 18–20 min. Låt svalna. Vispa grädden och rör ner socker, resten av kvargen och apelsinskal. Servera apelsingrädden till kakan.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem