Krämig carbonara med grädde
20 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Den här varianten av pasta carbonara är inspirerad av den klassiska italienska rätten från Rom – men med en svensk twist. Med vispgrädde i såsen blir rätten extra mild och krämig, vilket gör den perfekt för hela familjen. Pancetta ger sälta och smak, medan ägg och ost rundar av allt till en riktig vardagsfavorit
Ingredienser
Spaghetti
|
360 g |
---|---|
Pancetta eller guanciale
|
300 g |
2 dl | |
Äggulor
|
2 |
Riven Falbygdens® Pecorino romano eller en blandning av pecorino och parmesan
|
1 dl |
Nymalen svartpeppar
|
|
Salt
|
Gör så här
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per port
Energi:
850 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 13 % | 27,2 g |
Fett: | 55,3 % | 53,2 g |
Kolhydrater: | 31,7 % | 66,3 g |

