Krämig carbonara med grädde

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Krämig carbonara med grädde

Den här varianten av pasta carbonara är inspirerad av den klassiska italienska rätten från Rom – men med en svensk twist. Med vispgrädde i såsen blir rätten extra mild och krämig, vilket gör den perfekt för hela familjen. Pancetta ger sälta och smak, medan ägg och ost rundar av allt till en riktig vardagsfavorit

Ingredienser

Spaghetti
360 g
Pancetta eller guanciale
300 g
2 dl
Äggulor
2
Riven Falbygdens® Pecorino romano eller en blandning av pecorino och parmesan
1 dl
Nymalen svartpeppar
Salt

Gör så här

  • Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, men spara gärna lite av pastavattnet.
  • Skär pancettan i små bitar och stek den knaprig i en torr stekpanna på medelvärme.
  • Vispa samman grädde, äggulor, ost och svartpeppar i en skål.
  • Häll tillbaka pastan i kastrullen eller stekpannan. Tillsätt pancettan och gräddblandningen. Rör ihop på svag värme tills allt är varmt och såsen tjocknar något – men låt det inte koka. Smaka av med salt.
  • Toppa med mer ost och svartpeppar om du vill.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

850 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,8 g
Protein: 13 % 27,2 g
Fett: 55,3 % 53,2 g
Kolhydrater: 31,7 % 66,3 g
https://www.arla.se/recept/kramig-carbonara-med-gradde/