Kräftor och musslor med citron och vitlök
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 1 tim 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ta fram alla ingredienser och redskap. Skala alla grönsaker. Sedan är det bara att följa recepten till en vinnande rätt.
Ingredienser
|
Blåmusslor
|
1 kg |
|---|---|
|
Kräftstjärtar
|
170 g |
|
Pilgrimsmusslor
|
8 |
|
Olivolja
|
2 msk |
Marinad:
|
Citron, rivet skal och pressad saft
|
1 |
|---|---|
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Hackad bladpersilja
|
2 msk |
|
Salt
|
2 krm |
Musselbuljong:
|
Schalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Hackade stjälkar av fänkål
|
½ dl |
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Torrt vitt vin
|
3 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
Mörbräserad fänkål:
|
Fänkål
|
300 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
| 1 msk | |
|
Musselbuljong (se ovan)
|
1 dl |
Apelsinkokta morötter:
|
Morot
|
300 g |
|---|---|
|
Apelsiner, pressad saft
|
2 |
|
Strösocker
|
1 msk |
| 1 msk | |
|
Salt
|
Saffranssås:
|
Musselbuljong (se ovan)
|
2 dl |
|---|---|
| 1½ dl | |
|
Hummerfond
|
1½ msk |
|
Apelsin, rivet skal
|
½ |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Saffran
|
½ krm |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
| ½ dl | |
| ½ dl |
Gör så här
Musslor och kräftstjärtar:
Mörbräserad fänkål:
Apelsinkokta morötter:
Saffranssås:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
889 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,4 g |
| Protein: | 19,6 % | 42,9 g |
| Fett: | 56,7 % | 57 g |
| Kolhydrater: | 17,9 % | 39,2 g |