Köttgryta med rosmarin och sardeller
1 tim 40 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
Denna köttgryta är riktigt smakrik och saftig. Sardellerna bidrar med god sälta och den färska rosmarinen ger en djup och fin smak. Koka gärna denna köttgryta dagen innan den ska avnjutas. Då hinner smakerna sätta sig extra bra.
Ingredienser
|
Grytbitar av nötkött
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
| 3 msk | |
|
Tomatpuré
|
3 msk |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Kinesisk soja
|
1 msk |
|
Köttbuljong
|
1 tärning |
|
Sardellfiléer
|
6 |
| 2½ dl | |
|
Salt och peppar
|
1 |
|
Färsk persilja
|
1 knippe |
Till servering:
|
Potatisgnocchi eller rostade rotfrukter
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
401 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 31 % | 30,6 g |
| Fett: | 62,1 % | 28,2 g |
| Kolhydrater: | 6,9 % | 6,8 g |