Köttfärssoppa

Huvudrätt
Frysbar
Köttfärssoppa

Här är ett recept på en mustig och välsmakande köttfärssoppa med potatis. En god och mättande soppa som alltid är lika uppskattad vid middagsbordet. Servera köttfärssoppan med nybakad bröd och din favoritost. En perfekt vardagsrätt!

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Röda paprikor
2
Bakpotatis
1
1 msk
Köttfärs
400 g
Tomatpuré
3 msk
Paprikapulver
1 msk
Torkad rosmarin
1 msk
Krossade tomater
1 burk
Vatten
1 liter
2 dl
Hönsbuljong
3 tärningar
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Färsk persilja, hackad
Danskt rågbröd
4 skivor
Gurka
1

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna paprika och potatis.
  • Hetta upp smör i en rymlig kastrull. Fräs lök och vitlök 3-4 min.
  • Tillsätt färs, tomatpuré och kryddor. Fräs ytterligare 5 min under omrörning.
  • Häll på tomater, vatten och grädde. Lägg i paprika och potatis och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och låt koka ca 10 min eller tills potatisen är klar. Salta och peppra.
  • Toppa köttfärssoppan med persilja och servera med rågbröd och gurkstavar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

646 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,4 g
Protein: 18,6 % 29,6 g
Fett: 47,2 % 34,4 g
Kolhydrater: 34,2 % 54,4 g
https://www.arla.se/recept/kottfarssoppa/