Köttfärspaj
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Här är ett enkelt recept på en klassisk köttfärspaj – en god och matig paj som passar till alla tillfällen. Vi smaksätter den med persilja och toppar med lagrad ost för att det blir väldigt gott, men varför inte variera med de örter du tycker bäst om mellan gångerna du gör den här pajen? Servera köttfärspajen med crème fraiche och sallad.
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|---|---|
| 75 g | |
| ¾ dl |
Fyllning:
|
Köttfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Tomatpuré
|
¾ dl |
|
Hackad färsk persilja
|
1 dl |
| 150 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
| 2 dl | |
|
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
490 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 23,9 % | 28,8 g |
| Fett: | 56,3 % | 31,2 g |
| Kolhydrater: | 19,8 % | 23,8 g |