Köttfärsgratäng
1 tim 10 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
En mild och barnvänlig variant på den grekiska maträtten moussaka fast utan aubergine. Gratängen är enkel att laga och medan den gräddas klart i ugnen kan du göra något trevligt, som att läsa en bok eller baka en kaka.
Ingredienser
|
Nötfärs
|
400 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 1 msk | |
|
Tomatpuré
|
3 msk |
|
Torkad oregano
|
1 msk |
| 100 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Malen svartpeppar
|
2 krm |
|
Potatis, gärna fast
|
900 g |
| 75 g | |
| 2 dl |
Sallad:
|
Kokta kikärter
|
400 g |
|---|---|
|
Röda paprikor
|
2 |
|
Tomater
|
2 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Rucola
|
70 g |
|
Citronsaft
|
1 msk |
Gör så här
Sallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
751 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11 g |
| Protein: | 20,4 % | 37,6 g |
| Fett: | 47,7 % | 40,5 g |
| Kolhydrater: | 31,9 % | 59 g |