Köttfärs Bombay med jordnötter

Köttfärs Bombay med jordnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(208 st)

Med lite garam masala kan du lätt göra en smakresa till Indien på en vardagskväll.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 3 dl basmatiris
  • 1 banan
  • 1 dl kokosflingor
  • 200 g gurka

Gör så här

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt garam masala fräsa med mot slutet.
  3. Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka under lock ca 10 min. Blanda i russin och jordnötter.
  4. Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka.

Tips:

Lammfärs kan bytas ut mot nötfärs.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 845 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag