Köttfärs Bombay med jordnötter

Köttfärs Bombay med jordnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(114 st)

Med lite garam masala kan du lätt göra en smakresa till Indien på en vardagskväll.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 3 dl basmatiris
  • 1 banan
  • 1 dl kokosflingor
  • 200 g gurka

Gör så här

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt garam masala fräsa med mot slutet. Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka under lock ca 10 min. Blanda i russin och jordnötter. Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka. Psst! Garam masala är en indisk kryddblandning som ofta består av kanel, peppar, koriander, kummin, kardemumma, nejlika och muskot. I Indien har nästan varje familj sin egen garam masalablandning.

Tips:

Lammfärs kan bytas ut mot nötfärs.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 845 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa: