Köttfärs Bombay med jordnötter

Köttfärs Bombay med jordnötter

20 min Huvudrätt
Med lite garam masala kan du lätt göra en smakresa till Indien på en vardagskväll.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt garam masala fräsa med mot slutet.
  • Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka under lock ca 10 min. Blanda i russin och jordnötter.
  • Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka.
Klart!
Tips:

Köttfärs kan bytas ut mot lammfärs.

Energi:

845 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 75 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Köttfärs
400 g
Gul lök
1
Garam masala
2 tsk
Salt
1 tsk
Krossade tomater
400 g
2 dl
Russin
1 dl
Torrostade jordnötter
1 dl
Till servering:
Basmatiris
3 dl
Banan
1
Kokosflingor
1 dl
Gurka
200 g