Köttfärs Bombay med jordnötter

20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Lunch Middag
Köttfärs Bombay med jordnötter

Med lite garam masala kan du lätt göra en smakresa till Indien på en vardagskväll.

Ingredienser

Köttfärs
400 g
Gul lök
1
Garam masala
2 tsk
Salt
1 tsk
Krossade tomater
400 g
2 dl
Russin
1 dl
Torrostade jordnötter
1 dl

Till servering:

Basmatiris
3 dl
Banan
1
Kokosflingor
1 dl
Gurka
200 g

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt garam masala fräsa med mot slutet.
  • Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka under lock ca 10 min. Blanda i russin och jordnötter.
  • Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka.
Markera receptet som tillagat

Köttfärs kan bytas ut mot lammfärs.

Näringsvärden, per port

Energi:

727 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,1 g
Protein: 18,8 % 33,7 g
Fett: 38,2 % 31,4 g
Kolhydrater: 43 % 76,8 g
https://www.arla.se/recept/kottfars-bombay-med-jordnotter/