Köttbullar i tomatsås
45 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
•
När köttbullarna tillagas i tomatsås blir de maximalt saftiga och smakrika. Välj vilken färs du helst vill tillaga dina köttbullar på - lamm, nöt, bland eller vego! Servera köttbullarna med potatisgnocchi och en krispig sallad!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
| ½ dl | |
|
Ströbröd
|
1 msk |
|
Ägg
|
1 |
|
Paprikapulver
|
2 tsk |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Sambal oelek
|
1 msk |
|
Lammfärs eller nötfärs
|
500 g |
|
Färsk basilika
|
½ kruka |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk |
Tomatsås:
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Färsk basilika
|
½ kruka |
Till servering:
| 3 dl | |
|
Potatisgnocchi
|
400 g |
|
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
817 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 15,1 % | 30,4 g |
| Fett: | 63,7 % | 58,9 g |
| Kolhydrater: | 21,2 % | 42,6 g |