Korvsoppa

Korvsoppa

Huvudrätt
Korvsoppa med rotfrukter serverad med senapskräm. En strålande vardagsrätt att ta till när tiden är knapp. Det går bra att använda de rotfrukter du har hemma. Och senapskrämen går bra att göra på både gräddfil, färskost, yoghurt eller smetana. Ta det du har hemma!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/korvsoppa/

Gör så här

  • Börja med att röra ihop senapskrämen. Ställ kallt till servering.
  • Skala och skär potatis, morot och palsternacka i bitar.
  • Koka upp vatten, buljong, kryddpeppar och lagerblad. Lägg ner rotfrukterna och låt koka tills potatisen är mjuk, 8-10 min.
  • Skär korven i bitar. Strimla salladslöken. Hacka persiljan.
  • Lägg ner korv och salladslök i soppan. Låt allt bli varmt.
  • Toppa korvsoppan med persilja och servera med senapskräm
Klart!
Energi:

465 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Potatis
300 g
Morot
250 g
Palsternacka
1
Vatten
1 liter
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Kryddpepparkorn
10
Lagerblad
2
Korv, t ex falukorv
300 g
Salladslökar
3
Salt och svartpeppar
Färsk persilja
krukor
Senapskräm:
2 dl
Dijonsenap
1 msk