Korvlåda

40 min
Korvlåda

Denna smakrika korvlåda är en lättlagad bjudrätt med lammkorv, paprika, zucchini och rödlök. Matlagningsgrädde, cheddar och sherryvinäger ger fyllighet till rätten. Serverad med nykokt råris och en fräsch sallad blir detta en komplett och smakrik middag som både mättar och värmer.

Nytt

Ingredienser

Merguez korv
300 g
Röd paprika
1
Zucchini
1
Rödlökar
2
2 msk
Tomatpuré
1 msk
5 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Sherryvinäger
1½ msk
Salt
1 krm
Grovmalen svartpeppar
1 krm
Finhackad färsk timjan
1 kruka
Majsstärkelse
1 msk
Vatten
3 msk
150 g

Till servering:

Råris
3½ dl
Babyspenat
70 g
Körsbärstomater på kvist
250 g
Stora cocktailkapris, avrunnen vikt
8
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250º eller 225º varmluft.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär merguez i tjocka skivor. Skär paprikan i grova bitar. Halvera zucchini och skär i tjocka halvmånar, ca 5 cm. Skala och klyfta rödlöken.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stor stekpanna. Stek grönsaker och korv i omgångar tills de får färg. Tillsätt tomatpuré och stek ca 3 min. Häll över allt i en ugnsfast form, ca 20x20 cm.
  • Häll grädde och smulad buljong i stekpannan. Sjud ca 5 min. Tillsätt vinäger, salt, svartpeppar och finhackad timjan.
  • Vispa ihop majsstärkelse med kallt vatten. Rör ner i såsen och låt sjuda under omrörning tills den tjocknar.
  • Häll såsen över grönsaker och korv. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
  • Gör en grönsallad med spenat, halverade tomater och skivad kapris. Ringla över olivolja och smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
  • Servera korvlåda med nykokt ris och sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

881 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 7,4 g
Protein: 33,5 g
Kolhydrater: 71,7 g
Fett: 51,3 g
https://www.arla.se/recept/korvlada/