Korv Marrakech

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Korv Marrakech

Goda gryn med mager korv och smaker från Marocko. Den heta såsen sätter fart på kroppen!

Ingredienser

Bulgur
2½ dl
Hönsbuljong
5 dl
Wienerkorvar
6
Gul lök
1
Tomater
4
2 tsk
Malen spiskummin
2 tsk
Hackad färsk persilja
½ dl
Kikärter
1 burk

Het sås:

2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Sambal oelek
1 tsk

Gör så här

  • Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär korven i bitar. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i bitar.
  • Stek korv, lök och tomater i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Krydda med spiskummin och persilja.
  • Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
  • Blanda ner kikärter och bulgur i pannan.
  • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till.
Klart!
https://www.arla.se/recept/korv-marrakech/