Glasstårta med körsbär och choklad

Glasstårta med körsbär och choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(32 st)

Sagolik glasstårta med mörk choklad och söta körsbär. En stund i kylen innan servering gör tårtan både godare och lättare att skära.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Vik ihop ett bakplåtspapper på längden och klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, så att den blir extra hög. Lägg 12 körsbär åt sidan. Mixa resterande körsbär med 1 dl socker. Rör i 2 dl smetana, 2 äggulor och ½ dl glykossirap. Vispa grädden. Rör ner hälften i blandningen och häll i formen. Frys 2 tim. Rör under tiden ihop 2 dl smetana, 3 äggulor, 1 dl socker, ½ dl glykossirap, vaniljpulver och resten av den vispade grädden. Ta ut formen och lägg på körsbären. Häll på vaniljsmeten. Frys i minst 5 tim. Hacka chokladen och smält den med smöret. Låt svalna. Ta glassen ur formen. Bred chokladen på tårtan och låt den rinna lite över kanterna. Låt stå i kyl ca 1 tim före servering. Garnera med körsbär.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem