Körsbärsmarmelad

Körsbärsmarmelad

Betyg

(120 st)

Körsbärsmarmelad är gott till rostat bröd och som härlig smakkompis till alla de olika ostarna på ostbrickan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 300 g urkärnade körsbär
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 3 dl syltsocker

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp körsbär, vatten och citronsaft i en kastrull och sjud under lock ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt syltsocker. och fortsätt koka 2-3 min under omrörning. Häll upp i väl rengjorda burkar. Låt svalna och förvara i kyl.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1350 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 327 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem