Körsbärspaj
2 tim
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Här kommer en god körsbärspaj med smak av citron och tonkaböna. Hittar du ingen tonkaböna går det fint att ersätta den med en urskrapad vaniljstång. Den krämigt lena fyllningen är gjord på bland annat gräddfil, vilket tillför en frisk och syrlig smak som passar utmärkt till det frasiga pajskalet. Njut av körsbärspajen med en kula vaniljglass!
Ingredienser
Pajdeg:
200 g | |
Vetemjöl
|
4 dl |
Florsocker
|
1 dl |
Ägg
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Fyllning:
3 dl | |
Ägg
|
1 |
Strösocker
|
1 dl |
Tonkaböna, finriven eller 1 vaniljstång
|
1 |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Frysta körsbär
|
225 g |
Potatismjöl
|
½ msk |
Till servering:
Vaniljglass
|
½ liter |
---|
Gör så här
Pajdeg:
Fyllning:
Servering:
Får du pajdeg över kan du frysa in degen och ta fram den till nästa gång du ska göra en paj!

