Korngryn med saffranskokta persiljerötter

Korngryn med saffranskokta persiljerötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Korngryn, Sveriges svar på ris, blir en vegetarisk favorit med rotfrukter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Hasselnötsås:

Gör så här:

Gör så här:

Koka grynen i buljongen 35–40 min. Skala och dela rötterna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i smör-&rapsolja 2–3 min. Tillsätt saffran, salt och juice. Låt koka sakta under lock 5–10 min. Häll av grynen och spola dem i kallt vatten. Blanda med rötterna och låt det bli varmt. Skär osten i bitar, strö över den och persiljan. Rör ihop såsen och servera den till.

Tips:

Palsternacka är ett alternativ till persiljerot.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem