Koreansk råbiff
45 min
Förrätt
•
En modern tolkning av den koreanska klassikern Yukhoe – koreansk råbiff – där fint skuret nötinnanlår smaksätts med sesamolja, soja, vitlök och nashi-päron för en perfekt balans av sötma, sälta och umami. Serveras i krispiga salladsblad med rostade nötter och en len kimchimajonnäs som ger både syra och sting. En frisk och elegant rätt som passar utmärkt som förrätt.
Nytt
Ingredienser
|
Nötinnanlår eller oxfilé
|
200 g |
|---|---|
|
Nashi päron
|
½ |
|
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
|
Färsk ingefära
|
2 tsk |
|
Sesamolja
|
1 tsk |
|
Japansk soja eller Jin-Ganjang
|
1 msk |
|
Risvinäger
|
1 tsk |
|
Gochugaru eller chili flakes
|
1- 2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Kimchimajonnäs:
|
Majonnäs
|
1 dl |
|---|---|
|
Kimchi
|
3 msk |
Till servering:
|
Gemsallad
|
8 blad |
|---|---|
|
Nashi päron
|
½ |
|
Rostade sesamfrön
|
2 msk |
|
Rostade pinjenötter
|
2 msk |
|
Ätbara blommor
|
Gör så här
Råbiff:
Tillbehör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
166 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 17,4 % | 7,1 g |
| Fett: | 71,3 % | 13,4 g |
| Kolhydrater: | 11,3 % | 4,6 g |