Koreansk råbiff

45 min Förrätt
Koreansk råbiff

En modern tolkning av den koreanska klassikern Yukhoe – koreansk råbiff – där fint skuret nötinnanlår smaksätts med sesamolja, soja, vitlök och nashi-päron för en perfekt balans av sötma, sälta och umami. Serveras i krispiga salladsblad med rostade nötter och en len kimchimajonnäs som ger både syra och sting. En frisk och elegant rätt som passar utmärkt som förrätt.

Nytt

Ingredienser

Nötinnanlår eller oxfilé
200 g
Nashi päron
½
Liten vitlöksklyfta
1
Färsk ingefära
2 tsk
Sesamolja
1 tsk
Japansk soja eller Jin-Ganjang
1 msk
Risvinäger
1 tsk
Gochugaru eller chili flakes
1- 2 tsk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm

Kimchimajonnäs:

Majonnäs
1 dl
Kimchi
3 msk

Till servering:

Gemsallad
8 blad
Nashi päron
½
Rostade sesamfrön
2 msk
Rostade pinjenötter
2 msk
Ätbara blommor

Gör så här

Råbiff:

  • Skär bort synligt fett och senor från köttet. Skär det i riktigt små tärningar med en vass kniv.
  • Skala och tärna päronet smått. Skala och finhacka eller finriv vitlök och ingefära. Blanda päron, vitlök och ingefära med köttet.
  • Smaksätt med sesamolja, soja, vinäger, gochugaru, salt och nymalen svartpeppar. Smaka av och ställ kallt.

Tillbehör:

  • Kimchimajonnäs: Mixa ihop kimchi och majonnäs med en stavmixer. Lägg i en spritspåse och kyl.
  • Plocka bladen på gemsalladen och skölj. Strimla päronet.
  • Lägg en klick råbiff i varje salladsblad. Toppa med päron, sesamfrön och pinjenötter. Spritsa på kimchimajonnäs och garnera med blommor.
  • Servera din koreanska råbiff direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

166 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,2 g
Protein: 17,4 % 7,1 g
Fett: 71,3 % 13,4 g
Kolhydrater: 11,3 % 4,6 g
https://www.arla.se/recept/koreansk-rabiff/