Koreansk råbiff
45 min
Förrätt
•
&format=webp)
En modern tolkning av den koreanska klassikern Yukhoe – koreansk råbiff – där fint skuret nötinnanlår smaksätts med sesamolja, soja, vitlök och nashi-päron för en perfekt balans av sötma, sälta och umami. Serveras i krispiga salladsblad med rostade nötter och en len kimchimajonnäs som ger både syra och sting. En frisk och elegant rätt som passar utmärkt som förrätt.
Nytt
Ingredienser
Nötinnanlår eller oxfilé
|
200 g |
---|---|
Nashi päron
|
½ |
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
Färsk ingefära
|
2 tsk |
Sesamolja
|
1 tsk |
Japansk soja eller Jin-Ganjang
|
1 msk |
Risvinäger
|
1 tsk |
Gochugaru eller chili flakes
|
1- 2 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Kimchimajonnäs:
Majonnäs
|
1 dl |
---|---|
Kimchi
|
3 msk |
Till servering:
Gemsallad
|
8 blad |
---|---|
Nashi päron
|
½ |
Rostade sesamfrön
|
2 msk |
Rostade pinjenötter
|
2 msk |
Ätbara blommor
|
Gör så här
Råbiff:
Tillbehör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
166 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 17,4 % | 7,1 g |
Fett: | 71,3 % | 13,4 g |
Kolhydrater: | 11,3 % | 4,6 g |

