Koreansk het kyckling med sesamwokade grönsaker

50 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Koreansk het kyckling med sesamwokade grönsaker

Kycklingklubbor i ugn som penslas med en sötsalt, het kryddblandning som ger goda koreanska smaker. Enkelt och gott med wokade grönsaker och ris.

Ingredienser

Kycklingklubbor
4

Kryddblandning

Honung
2 msk
Japansk soja
1 msk
Ostronsås
1 msk
Rivna vitlöksklyftor
2
Vitvinsvinäger
2 tsk
Sambal oelek
1½ msk
3 msk
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm
Broccoli
1
Liten purjolök
½
Morot
1
Röd paprika
1
Ostronsås
3 msk
Honung
2 tsk
Sesamolja
1 msk
Rostade sesamfrön
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Rör ihop kryddblandningen och pensla kycklingen runt om.
  • Stek den i mitten av ugnen ca 45 min.
  • Koka upp vätskan från formen och crème fraiche i en kastrull.
  • Ansa och dela grönsakerna i bitar. Woka dem hastigt i smör-&rapsolja och tillsätt övriga ingredienser.
  • Servera med jasminris.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

668 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,2 g
Protein: 21,2 % 34,8 g
Fett: 66,4 % 50,2 g
Kolhydrater: 12,4 % 20,4 g
https://www.arla.se/recept/koreansk-het-kyckling-med-sesamwokade-gronsaker/