Kolatryffelpaj med flingsalt

Kolatryffelpaj med flingsalt

Betyg

(703 st)

Kolatryffelpaj är alla chokladälskares drömpaj! Mjuk och seg på insidan, spröd på utsidan och flingsaltet ger kolatryffelpajen ett extra smaklyft. Magiskt gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

Pajdeg:

Fyllning:

Garnering:

  • ½ tsk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Hacka samman smör, mjöl, florsocker, kakao och salt i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24-25 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde med vaniljstång, frön och sirap. Ta upp vaniljstången. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden till en jämn, slät smet, häll den i pajskalet. Låt stå i kyl minst 5 tim. Strö över flingsalt vid servering.

Näringsvärden, per but

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem