Kolatryffelpaj med flingsalt

Kolatryffelpaj med flingsalt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(708 st)

Kolatryffelpaj är alla chokladälskares drömpaj! Mjuk och seg på insidan, spröd på utsidan och flingsaltet ger kolatryffelpajen ett extra smaklyft. Magiskt gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

Pajdeg:

Fyllning:

Garnering:

  • ½ tsk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Hacka samman smör, mjöl, florsocker, kakao och salt i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24-25 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde med vaniljstång, frön och sirap. Ta upp vaniljstången. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden till en jämn, slät smet, häll den i pajskalet. Låt stå i kyl minst 5 tim. Strö över flingsalt vid servering.

Näringsvärden, per but

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem