Kolapaj med lingon

1 tim
Arbetstid: 30 min
Frysbar
Kolapaj med lingon

Kolapaj som ingen kan motstå! Härligt fräsch med lingon eller andra bär om du så vill.

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
2½ dl
Vatten
1 msk

Fyllning:

2 dl
Sirap
1 dl
Strösocker
1 dl
Salt
1 krm
Lingon
4 dl

Till servering:

Färska bär

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Hacka ihop smör och mjöl. Häll i vattnet och arbeta till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar botten (ca 24 cm). Låt formen stå i kylen ca 30 min.
  • Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  • Blanda grädde, sirap, socker och salt i en vid kastrull. Låt koka utan lock till en rinnig kola ca 20 min.
  • Lägg lingonen i pajskalet och häll över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt pajen kallna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Lingon kan bytas ut mot röda vinbär!

Näringsvärden, per port

Energi:

306 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,7 g
Protein: 2,8 % 2,1 g
Fett: 48,2 % 16,7 g
Kolhydrater: 49 % 36,9 g
https://www.arla.se/recept/kolapaj-med-roda-vinbar/