Kola med ingefära och hasselnötter

Kola med ingefära och hasselnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

Sagolik kola med underbar smak! Med hjälp av kökstermometer eller kulprovet kontrollerar du lätt så att du får rätt konsistens på kolan. Lagom seg ska den vara!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret i en tjockbottnad vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap, ingefära och vaniljsocker. Koka upp och låt koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122° . Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör i smeten ganska ofta. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm. Strö över hasselnötter och tryck till lätt med handen. Låt svalna innan du skär eller klipper kolan i bitar. Förvara svalt. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.

Så lyckas du med kolan

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem