Kola med ingefära och hasselnötter

Kola med ingefära och hasselnötter

Betyg

(28 st)

Sagolik kola med underbar smak! Med hjälp av kökstermometer eller kulprovet kontrollerar du lätt så att du får rätt konsistens på kolan. Lagom seg ska den vara!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret i en tjockbottnad vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap, ingefära och vaniljsocker. Koka upp och låt koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122° . Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör i smeten ganska ofta. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm. Strö över hasselnötter och tryck till lätt med handen. Låt svalna innan du skär eller klipper kolan i bitar. Förvara svalt. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.

Så lyckas du med kolan

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem